K- Citymarket Länsikeskus

Turku, Suomi

Voimalan tiedot

Älykäs aurinkovoimala K-citymarket Länsikeskuksessa oli valmistuessaan Suomen suurin aurinkovoimala. 

2600 korkeatehoista aurinkopaneelia tuottavat 15% kiinteistön vuotuisesta energiatarpeesta ja kesäpäiväisin kattaa parhaimmillaan jopa 60% kiinteistön kulutuksesta. Voimala on liitetty kiinteistöautomaation keskitettyyn valvontaan madaltaen käyttö ja ylläpitokustannuksia yhdistämällä voimalan valvonta- ja huoltotehtävät osaksi normaalia kiinteistöhallintaa. 

Tuotantotiedot välitetään rajapinnan kautta energiaportfolion salkunhallintaan jolloin tuotannon vaikutus kulutusprofiilin muutoksessa voidaan huomioida verkosta ostettavan sähkön hankinnassa tuoden kertautuvia kustannussäästöjä.

Voimalan tuotantostatistiikkaa esitetään kiinteistön mainosnäyttöjärjestemissä räätälöityinä ulkoasun ja sisällön osalta. Tuotantotiedot esitetään muutettuna kohdeyleisölle helposti sisäistettävään muotoon kilowattituntien sijaan.

Suosittelut

“Olemme pitkään harkinneet aurinkosähkön hyödyntämistä osana eettistä ja luonnonmukaista toimintatapaamme, mutta hanke on jäänyt tähän asti toteuttamatta lähinnä omien resurssien puutteen ja vaihtoehtojen heikon taloudellisuuden vuoksi. Solnet Green Energy Oy:n palvelupohjainen ratkaisu teki päätöksenteosta helppoa; he vastaavat voimalan toiminnasta, me säästämme energiakustannuksissa ja pienennämme omaa hiilijalanjälkeämme kummassakin toimitiloissa toimivassa yrityksessä. ”

-Stig Westerlund, Partner, Soya/Makrobios

“Aurinkovoimala on tuottava ja pieniriskinen investointi kiinteistösijoitusportfoliossamme. Samalla vähennämme toiminnastamme syntyviä hiilidioksidipäästöjä energiatehokkailla ratkaisuilla ja siirtymällä uusiutuviin ja vähähiilisiin energiamuotoihin. Pääkonttorimme katolle rakennettavalla aurinkovoimalalla näytämme myös esimerkkiä ilmastotalkoissa. ”

- Esko Torsti, Director, Ilmarinen

“Aurinkovoimalajärjestelmä on ns. älykäs voimala. Järjestelmän älykkyys takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset. ”

-Jukka Anttila, Kesko Food's Construction and Maintenance Director