Talouselämä: Ammattikorkeakoulu sai katolleen aurinkovoimalan – hyötyä toivotaan myös opetukseen

Ammattikorkeakoulu sai katolleen aurinkovoimalan – hyötyä toivotaan myös opetukseen


Ammattikorkeakoulu Arcadan kampukselle Arabianrantaan on valmistutunut älykäs aurinkosähköjärjestelmä, jonka paneelit ovat sekä Arcadan että ammattioppilaitos Prakticumin katoilla. Arcadan mukaan järjestelmä on yksi Helsingin suurimmista.

Ammattikorkeakoulusta kerrrotaan, että aurinkovoimala tekee osan kiinteistön tarvitsemasta sähköstä, mutta sitä käytetään myös opetuksessa. Energiantuotantoa voidaan nyt havainnollistaa opiskelijoille hyödyntämällä oman voimalan tietoja reaaliajassa.

Arcadan energia- ja materiaalitekniikan yksikkö aikoo hyödyntää aurinkovoimalaa myös tutkimus- ja kehitystoiminnassa. Korkeakoulussa toivotaan, että tämä johtaisi uusiin oivalluksiin ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen.

"Ympäristön kannalta positiivinen tulos on nähtävissä heti, ja taloudellisessa mielessä investointi maksaa itsensä takaisin kymmenessä vuodessa", sanoo Arcadan tiedotteessa toimitusjohtaja Jörgen Wiik koulun isännöinnistä vastaavasta kiinteistöyhtiö Arcada Novasta.

Järjestelmän rakentaneen Solnet Green Energy Oy:n mukaan aurinkovoimalan huipputeho on 207 kWp. Yrityksestä kerrotaan, että voimala on merkittävä lisäys Helsingin aurinkosähkökapasiteettiin.

http://www.talouselama.fi/uuti...